
Hoofdgerecht
Gegrilde BBQ-worstjes met Chouffe Soleil bier
4 personen
20 minuten
Combineer eens de twee favorieten van de zomer: BBQ en bier! Dan krijg je de heerlijke BBQ-bierworstjes van BBQ-chef Ralph de Kok. Worstjes met een vleugje Chouffe Soleil. Verrassend lekker.
Bereidingswijze
- Verhit de BBQ in twee zones: heet en medium. Wil je weten hoe je dit doet? Bekijk dan deze video van Ralph de Kok!
- Snijd de worstjes kruislinks in. Let op dat ze je niet doorsnijdt!
- Snijd de paprika’s in grote repen
- Snijd de rode uien in partjes en rijg aan een prikker. Tip: Week deze prikker eerst even in water
- Grill de groente op het hete deel van de BBQ
- Plaats een grote (oven)schaal op de BBQ en vul met het bier, de gegrilde groente en de bruine suiker. Verwarm dit geheel licht maar laat het niet koken
- Grill ondertussen de worstjes op het medium hete deel van de BBQ.
- Voeg ook de gegrilde worsten toe aan het bier en laat ze minimaal 10 minuten liggen
- Meng de ingediënten voor de saus in een kommetje
- Doe een worstje in een broodje en verdeel hier de saus, groente en augurkjes over
- 8 witte pistoletjes
- 8-10 BBQ worstjes
- 3 kleuren paprika's
- 2 grote rode uien
- 4 flesjes bier
- 2 eetlepels riestuiker
- Voor de saus:
- 1 potje zoetzure augurk (in blokjes)
- Mayonaise
- Ketchup
- Mosterd