
Hoofdgerecht
Gegrilde zalm met broccoli en kruidenrijst
4 personen
30 minuten
Werkwijze voor gegrilde zalm
- Kook de rijst en spoel af met koud water. Mix in een keukenmachine de peterselie, basilicum, 4 eetlepels olijfolie, knoflook en 2 eetlepels water tot een kruidenolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Rooster de pompoenpitten kort in een droge, hete koekenpan. Voeg de kruidenolie en geroosterde pompoenpitten toe aan de afgekoelde rijst.
- Kook de broccoli in circa 5 minuten beetgaar. Verhit intussen de rest van de olie in een grillpan en gril de zalm in circa 7 minuten rondom gaar en goudbruin.
- Serveer de kruidenrijst met de zalm, broccoli en partjes citroen.
Meer recepten met vis bekijken? Klik dan hier!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 715 kcal |
Koolhydraten | 61 g |
Eiwit | 37 g |
Vet Waarvan verzadigd |
34 g 6 g |
Vezels | 7 g |
Zout | 0,3 g |
- 300 gram witte rijst
- 1 bosje platte peterselie
- 1 bosje basilicum
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 eetlepels pompoenpitten of 2 eetlepels zonnebloempitten
- 600 gram broccoli
- 4 zalmfilets
- 1 citroen (in partjes)