
Hoofdgerecht
Gegrilde zalmmedaillon met tagliatelle en rucolapesto
4 personen
30 minuten
Maak de zomer compleet met dit chique zomerse recept van zalm, pesto, tagliatelle en sinaasappelrasp.
Voorbereiden
Snijd de gerookte zalm in repen. Snijd de zalmfilet in stukjes en maal in de keukenmachine met wat zout en peper tot gehakt. Rol er met koele vochtige handen 4 balletjes van. Druk ze wat platter en rol de repen gerookte zalm er aan de zijkanten omheen. Leg in een kleine ovenschaal en zet afgedekt in de koelkast. Rooster de hazelnoten licht in een droge, hete koekenpan.
Bereidingswijze
- Maal in de keuken machine de hazelnoten met de rucola, sinaasappel rasp, knoflook en een scheut olijfolie tot een fijne pesto. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de ovengrill voor. Bestrijk de zalmmedaillons met olijfolie en rooster ze een paar minuten onder de grill. Keer de medaillons voorzichtig en rooster nog een paar minuten.
- Kook intussen de tagliatelle in een paar minuten beetgaar in water met zout. Giet af en schep de pesto erdoor. Verdeel de pasta in mooi gedraaide torentjes over 4 borden en leg een zalmmedaillon erop. Bestrooi met peper en naar smaak extra sinaasappelrasp. Garneer met dille.
Wijnadvies
Bij deze gegrilde zalm serveer je een volle witte wijn. Bij de hazelnoten en sinaasappelrasp smaakt de Australische Stoney Creek Chardonnay Semillon goed.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 810 kcal |
Koolhydraten | 55 g |
Eiwit | 41 g |
Vet Waarvan verzadigd |
47 g 8 g |
Vezels | 3 g |
Zout | 1,1 g |
- 100 gram gerookte zalm
- 500 gram zalmfilets (zonder vel)
- 25 gram blanke hazelnoten
- 50 gram rucola
- 1 theelepel sinaasappelrasp en sinaasappelrasp (om te garneren)
- 1 teentje knoflook
- 100 milliliter olijfolie extra vergine
- 300 gram tagliatelle (koelvers)
- 4 takjes dille (om te garneren)