
Bijgerecht
Gegrilde zoete aardappel met Mexicaanse paprikasalsa
4 personen
30 minuten
Deze zoete aardappel is heerlijk op de barbecue! Het is weer lekker weer om te barbecueën en daarbij kan deze vega optie van zoete aardappel en Mexicaanse paprikasalsa niet missen.
Bereidingswijze
- Kook de aardappels circa 10 minuten in de schil. Giet af en laat afkoelen.
- Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
- Snipper de ui en pers de teentjes knoflook
- Spoel de gegrilde paprika’s af onder koud water en laat goed uitlekken. Hak de paprika’s fijn en schep in een kom om met de ui, knoflook, Mexicaanse kruiden en olijfolie. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
- Snijd de zoete aardappels in de lengte doormidden en bestrijk ze rondom met olie. Rooster op het snijvlak op de barbecue tot ze mooi bruin en gaar zijn.
- Schep de groene kruiden voor het serveren door de paprikasalsa. Serveer de gegrilde aardappels met een flinke lepel salsa, een schep kwark en bestrooi met de pijnboompitten. Lekker met een groene salade met feta.
- 4 grote zoete aardappels (schoongeboend)
- 25 gram pijnboompitten
- 1 pot geroosterde paprika
- 1 rode ui (fijngesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
- 2 eetlepels olijfolie en olijfolie (om te bestrijken)
- 0.5 citroen (rasp en sap)
- 0.5 bosje peterselie
- 0.5 bosje koriander
- 4 eetlepels volle kwark