Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Gehakt-cordon bleu met tuinkruidensaus

4 personen
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Cordon bleu is erg makkelijk om zelf te maken! Het klinkt erg moeilijk maar dat is het totaal niet! Probeer deze gehakt-cordonbleu met tuinkruidensaus eens en laat je verrassen!

Bereidingswijze

  1. Kneed het gehakt met de broodkruim, ui, mosterd, paprikapoeder, zout en peper.
  2. Vorm 8 platte hamburgers ervan. Leg op 4 burgers een plak kaas en een plak ham. Leg de tweede gehaktschijf erop en druk de randen met een vork goed aan.
  3. Verhit de boter en olie en bak hierin de cordon bleus in 15-17 minuten goudbruin en gaar.
  4. Verwarm intussen voor de saus de bouillon en kookroom.
  5. Laat de roomkaas erin smelten en voeg de kruiden toe.
  6. Serveer de saus bij de cordon bleus.
  7. Lekker met gebakken aardappels en gegrilde courgette.

Bereidingstip

Vervang de ham in deze cordon bleu door katenspek of salami.

Vul de cordon bleu met komijnekaas in plaats van oude kaas.

  • 500 gram gehakt
  • 1 snee oud brood (verkruimeld) of
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 4 plakken oude kaas
  • 4 plakken gekookte ham
  • 75 gram boter
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 100 milliliter vleesbouillon
  • 200 milliliter kookroom
  • 150 gram kruidenroomkaas
  • 1 eetlepel bieslook (gehakt)
  • 1 eetlepel peterselie (gehakt)
cordon bleuhoofdgerecht

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?