
Hoofdgerecht
Gehakt-cordon bleu met tuinkruidensaus
4 personen
25 minuten
Cordon bleu is erg makkelijk om zelf te maken! Het klinkt erg moeilijk maar dat is het totaal niet! Probeer deze gehakt-cordonbleu met tuinkruidensaus eens en laat je verrassen!
Bereidingswijze
- Kneed het gehakt met de broodkruim, ui, mosterd, paprikapoeder, zout en peper.
- Vorm 8 platte hamburgers ervan. Leg op 4 burgers een plak kaas en een plak ham. Leg de tweede gehaktschijf erop en druk de randen met een vork goed aan.
- Verhit de boter en olie en bak hierin de cordon bleus in 15-17 minuten goudbruin en gaar.
- Verwarm intussen voor de saus de bouillon en kookroom.
- Laat de roomkaas erin smelten en voeg de kruiden toe.
- Serveer de saus bij de cordon bleus.
- Lekker met gebakken aardappels en gegrilde courgette.
Bereidingstip
Vervang de ham in deze cordon bleu door katenspek of salami.
Vul de cordon bleu met komijnekaas in plaats van oude kaas.
- 500 gram gehakt
- 1 snee oud brood (verkruimeld) of
- 3 eetlepels paneermeel
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 theelepels mosterd
- 1 theelepel paprikapoeder
- 4 plakken oude kaas
- 4 plakken gekookte ham
- 75 gram boter
- 2 eetlepels arachideolie
- 100 milliliter vleesbouillon
- 200 milliliter kookroom
- 150 gram kruidenroomkaas
- 1 eetlepel bieslook (gehakt)
- 1 eetlepel peterselie (gehakt)