
Lunch
Geitenkaasquiche met bietjes
6 personen
20 minuten
Een quiche met geitenkaas is altijd lekker en met deze variant van bietjes en walnoten is het nog eens perfect voor de herfst.
Overige tijden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190ºC. Bekleed de ingevette taartvorm met het deeg en druk de randen goed tegen elkaar. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Meng het paneermeel met 1 theelepel tijm, strooi over de deegbodem en druk aan.
- Klop de eieren los met de kookroom, rest van de tijm, zout en peper. Giet dit mengsel over de deegbodem. Snijd de bieten in plakken van 2 cm dik en leg ze naast elkaar in het eimengsel.
- Verdeel de geitenkaas en walnoten erover. Bak de quiche in het midden van de oven in 40-45 minuten gaar. Bestrooi voor het serveren met de peterselie.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 415 kcal |
Koolhydraten | 26 g |
Eiwit | 16 g |
Vet Waarvan verzadigd |
27 g 11 g |
Vezels | 3 g |
Zout | 1 g |
- 5 plakjes hartigetaartdeeg (ontdooid)
- 2 eetlepels paneermeel
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 4 eieren
- 200 milliliter kookroom
- 400 gram gekookte bieten
- 150 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
- 75 gram walnoten (grof gehakt)
- 2 eetlepels platte peterselie (gehakt)