Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
geitenkaasquiche met bietjes
Hoofdgerecht, Lunch

Geitenkaasquiche met bietjes

6 personen
60 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Een geitenkaasquiche is altijd een goed idee. Deze variant met bietjes en walnoten is de perfecte combinatie voor een heerlijke quiche. En ook koud is zo’n stuk quiche heerlijk!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190ºC. Bekleed de ingevette taartvorm met het deeg en druk de randen goed tegen elkaar. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
  2. Meng het paneermeel met 1 theelepel tijm, strooi over de deegbodem en druk aan.
  3. Klop de eieren los met de kookroom, rest van de tijm, zout en peper. Giet dit mengsel over de deegbodem.
  4. Snijd de bieten in plakken van 2 cm dik en leg ze naast elkaar in het eimengsel. Verdeel de geitenkaas en walnoten erover.
  5. Bak de quiche in het midden van de oven in 40-45 minuten gaar.
  6. Bestrooi de geitenkaasquiche met bietjes voor het serveren met de peterselie.
  • 5 plakjes hartigetaartdeeg (ontdooid)
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 4 eieren
  • 200 milliliter kookroom
  • 400 gram gekookte bieten
  • 150 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
  • 75 gram walnoten (grof gehakt)
  • 2 eetlepels platte peterselie (gehakt)
dinergeitenkaaslichte maaltijdovengerechtquichevega-51vegetarisch

Ook interessant

Recepten

BBQ-bruschetta van karakterbrood

Recepten

Surf & turf spies van de BBQ

Recepten

Spareribs van de BBQ met venkel-coleslaw en een...

Recepten

3x BBQ-worst in een broodje

Recepten

Geroosterde paprikamix met entrecote en...

Recepten

Varkenshaas met pistachenootjes, asperges en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?