
Hoofdgerecht, Taart & cake
Gekleurde groentetaart
6 personen
60 minuten
Wil jij ook zo’n kleurrijk taartpuntje met de feestdagen? Met dit recept zet jij snel en makkelijk een gezellige hartige taart op tafel. Serveer de taart als voorgerecht, tussendoortje of tijdens de Paasbrunch.
Benodigdheden
- Springvorm (diameter ca. 24 cm)
- Schaaf
Bereidingswijze voor gekleurde groentetaart
- Vet de springvorm in en bedek de bodem en de randen met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Klop de roomkaas met de eidooiers, peper en zout zacht en verdeel dit over de bodem.
- Schaaf de groente met een schaaf (of kaasschaaf) in dunne plakken.
- Bekleed de rand van de springvorm met de plakken groente.
Tip: werk op kleur en zet ze rechtop. Werk van buiten naar binnen, zodat er een groenteroos ontstaat. - Besprenkel de taart met olijfolie en maal er nog wat peper en zout over.
- Verwarm de oven voor op 180˚C en bak de groentetaart ca. 35 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verwijder hierna de rand van de springvorm voorzichtig en serveer de taart!
- 1 gekleurde wortelmix pakket (geel, oranje en paars)
- 1 kleine gele courgette
- 1 kleine groene courgette
- 8 plakken hartig taartdeeg (diepvries), ontdooid
- 200 gram roomkaas met tuinkruiden
- 2 eidooiers
- olijfolie
- peper en zout