Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Pasen
  • Jan Linders
gekruide borrelnootjes
Borrelhapje

gekruide borrelnootjes

5 personen
40 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Gekruide borrelnootjes, een keer iets anders dan de standaard borrelnootjes op tafel. Deze borrelnootjes zitten vol met smaak door de vele specerijen.

Werkwijze voor de gekruide borrelnootjes

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de kruiden en specerijen met een mespunt peper, het zeezout en de basterdsuiker. Schep de noten en olijfolie erdoor.
  2. Verdeel de notenmix over een bakplaat en zet deze 10-15 minuten in het midden van de oven tot de noten licht kleuren. Schep af en toe om.
  3. Laat het mengsel iets afkoelen. Bewaar de borrelnotjes eventueel in een afgesloten trommel.

Variatie

Vervang kurkuma door kerriepoeder. In plaats van dille is venkelzaad ook lekker.

Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
5 g
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 theelepel gedroogde dille
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 theelepels zeezout
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 300 gram ongezouten gemengde noten
  • 2 eetlepels olijfolie
borrelborrelhapjethuis

Ook interessant

Recepten

Blini’s met rundercarpaccio en pesto-roomkaas

Recepten

Sandwich van karakterbrood met gebakken ham en...

Recepten

6 frisse smoothiebowls

Recepten

Gevuld karakterbrood met parmaham en salieboter

Recepten

Tagliata van Limousin biefstuk met salsa verde

Recepten

Pickled eitjes met gerookte zalm en ontbijtspek

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-1.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-3.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-5.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-4.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-6.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?