
Borrelhapje
gekruide borrelnootjes
5 personen
40 minuten
Gekruide borrelnootjes, een keer iets anders dan de standaard borrelnootjes op tafel. Deze borrelnootjes zitten vol met smaak door de vele specerijen.
Werkwijze voor de gekruide borrelnootjes
- Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de kruiden en specerijen met een mespunt peper, het zeezout en de basterdsuiker. Schep de noten en olijfolie erdoor.
- Verdeel de notenmix over een bakplaat en zet deze 10-15 minuten in het midden van de oven tot de noten licht kleuren. Schep af en toe om.
- Laat het mengsel iets afkoelen. Bewaar de borrelnotjes eventueel in een afgesloten trommel.
Variatie
Vervang kurkuma door kerriepoeder. In plaats van dille is venkelzaad ook lekker.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 445 kcal |
Koolhydraten | 13 g |
Eiwit | 13 g |
Vet Waarvan verzadigd |
37 g 5 g |
- 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
- 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
- 1 theelepel gedroogde dille
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 2 theelepels zeezout
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 300 gram ongezouten gemengde noten
- 2 eetlepels olijfolie