
Hoofdgerecht
Gele curry met ei
2 personen
15 minuten
Op zoek naar een eenvoudig aziatisch recept? Probeer deze gele curry met wokgroenten en ei, makkelijk te bereiden en binnen 15 minuten klaar.
Bereidingswijze
- Kook de rijst. Kook de eieren circa 6 minuten.
- Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de currypasta 1 minuut. Voeg de wokgroenten toe en roerbak circa 3 minuten op een hoge stand. Voeg de kokosmelk toe en laat 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
- Pel de eieren en halveer ze. Schep de rijst in kommen, serveer de curry erbij en leg 2 halve eieren erop. Garneer naar smaak met de rode peper en koriander.
Bereidingstip
Serveer naanbrood bij dit recept in plaats van rijst.
Als je voor deze curry kant-en-klare currypasta uit een potje neemt, staat dit gerecht zo op tafel. Maar wist je dat je haast net zo snel gebruik kunt maken van zelfgemaakte currypasta? Maak een voorraadje in het weekend en bewaar maximaal 2 weken in een brandschoon potje in de koelkast of vries in kleine porties in. Kies bijvoorbeeld voor een zelfgemaakre milde currypasta.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 670 kcal |
Koolhydraten | 69 g |
Eiwit | 20 g |
Vet Waarvan verzadigd |
33 g 17 g |
Vezels | 9 g |
Zout | 0,8 g |
- 50 gram basmatirijst of 50 gram rijst
- 2 eieren
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 2 eetlepels gele currypasta
- 400 gram oosterse wokgroenten
- 200 milliliter kokosmelk
- evt. 0.5 rode peper (in dunne ringetjes)
- 2 takjes koriander (fijngesneden)