
Gemarineerde karbonades met frisse salade
Door Jan Linders
Een héle maaltijd binnen 20 minuten op tafel? Dat kan met deze gemarineerde karbonades met frisse salade. Probeer het zelf eens met échte streekproducten!
Voorbereiden
Leg de karbonades in een platte schaal. Meng de wijn, olie, sinaasappelrasp, laurier, rozemarijn en knoflook met wat zout en peper en giet dit mengsel over het vlees. Dek af en laat een paar uur marineren.
Bereiden
- Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten.
- Rasp 1 theelepel van de sinaasappelschil en snijd de rest van de schil rondom dik af zodat het vruchtvlees overblijft. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Doe dit boven een grote schaal en vang het sap op.
- Klop de geraspte sinaasappelschil, mosterd, azijn en olijfolie door het sap en breng op smaak met zout en peper. Schep de courgettelinten, partjes sinaasappel, bonen, olijven en basilicum erdoor en laat even intrekken.
- Verhit een grillpan (vet deze eventueel licht in). Dep het vlees droog en rooster het op middelhoge stand in circa 4 minuten aan beide kanten.
- Serveer het vlees met de salade.