
Genieten van seizoensgroente
Het leuke van Nederland is dat we echt vier verschillende seizoenen kennen waarbij andere eetgewoonten en tradities horen. Zo geniet je in de winter van lekkere wintergroenten, stamppotten en uiteraard warme chocolademelk, terwijl je in de zomer eerder gaat voor een frisse (fruit)salade of een smoothie!
Uit eigen regio het beste
We weten dat groente en fruit goed zijn voor je gezondheid. Maar wist je dat voor het milieu het eten van seizoensgroente en seizoensfruit uit eigen regio het best is? Daar bedoelen we mee dat je per seizoen kiest voor groente en fruit die in dat betreffende deel van het jaar wordt geoogst op Nederlandse grond. Omdat de groente en fruit dan van lekker dichtbij komen en ze niet hoeven te worden ingevlogen of worden gekweekt in een verwarmde kas, zijn ze minder belastend voor het milieu.
In welk seizoen eet je wat?
Wij hebben het overzichtelijk voor je op een rijtje gezet per seizoen. Sommige groente zijn het hele jaar door een goede keuze, zoals bleekselderij, bloemkool, broccoli, ijsbergsla, koolrabi, prei, raapjes, radijs, rode biet, rode kool, spitskool, spruiten, tomaat, ui, wortelen, witlof en witte kool!
Fruit is net een iets ander verhaal dan de groente. In Nederland worden alleen handperen, stoofperen, appels, aardbeien en kersen op grote schaal buiten gekweekt. Dit zijn de meest duurzame fruitsoorten.
Wat is jouw favoriete seizoensgroente?
Winter | Lente | Zomer | Herfst |
|
|
|
|