Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Lunch

Gepocheerd ei met parmezaansaus

4 personen
20 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Een goede start van het weekend! Dit gepocheerd ei met parmezaansaus is heerlijk bij de brunch of tijdens de lunch. Daarnaast is het ook nog eens binnen 20 minuten klaar! De kaas geeft dit recept een Italiaans tintje, lekker met La Colombara Lambrusco Bianco.

Bereidingswijze

  1. Begin met de saus. Verwarm de boter op een lage stand tot deze is gesmolten, maar niet verkleurd. Zeef de bloem erboven en roer met een garde een halve minuut goed door over de bodem van de pan.
  2. Klop de warme melk in kleine beetjes door deze roux en breng al roerend aan de kook. Laat de saus minimaal 1 minuut zachtjes koken en voeg dan al roerend de kaas in delen toe tot deze helemaal is gesmolten.
  3. Breng de kaassaus op smaak met nootmuskaat, zout en peper en neem van de warmtebron.
  4. Mix het vruchtvlees van de avocado met de boter en het citroensap in een keukenmachine of met een mixer tot een gladde crème.
  5. Breng een grote pan met ruim water aan de kook. Zet de warmtebron laag zodat het water tegen de kook aan blijft.
  6. Rooster intussen de halve broodjes en bestrijk ze met de avocadoboter. Leg de broodjes op borden, maal er wat peper over en leg er een pluk veldsla op.
  7. Verwarm de kaassaus al roerend op een lage stand.
  8. Breek 1 ei in een kommetje en laat het kommetje in het water zakken zodat het zich gedeeltelijk vult met water.
  9. Keer het kommetje rustig om en laat het ei in het water glijden. Herhaal met de andere eieren en laat ze circa 3 minuten tegen de kook aan garen.
  10. Roer niet in het water. Schep de eieren met een schuimspaan uit de pan en snijd eventuele eiwitsliertjes weg.
  11. Leg op elke bagel 1 gepocheerd ei en schep er een royale lepel kaassaus over.
  12. Bestuif het gepocheerd ei met parmezaansaus met nog wat nootmuskaat en serveer direct.
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels zachte boter
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 harde witte broodjes (opengesneden)
  • 1 handje veldsla
  • 4 eieren (superverse)
  • voor de saus
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 250 milliliter warme melk
  • 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • nootmuskaat
brunchcarnavaleiklaar in 20 minutenlunch

Ook interessant

Recepten

Gegrilde courgette met citroenricotta

Recepten

Midden-Oosterse broodsalade met tijm-sesamdressing

Recepten

Gebakken zalm met mangosalade

Recepten

Farfalle met spinaziepesto

Recepten

Ovenkrieltjes met tartaar en sperziebonensalade

Recepten

Citroenspaghetti met rucola en zalm

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-spaaractie-314x350-2022-proef-de-zomer-3.jpg
  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-3.jpg
  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-beste-bier.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?