
Hoofdgerecht
Gepocheerde kabeljauw met rucolasaus
4 personen
35 minuten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de bospeen over een bakplaat, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bak circa 20 minuten in de oven. Verhit de rest van de olie en bak de krieltjes hierin goudbruin.
- Verdeel de kabeljauw in 4 porties. Leg deze naast elkaar in de schaal. Leg op elke portie een laurierblaadje en besprenkel met de wijn. Pocheer de vis met het deksel op een kier circa 5 minuten in de magnetron op 800 watt of dek de schaal af met vershoudfolie en prik meerdere keren in.
- Pureer intussen de rucola met het citroensap en de room in een blender of met een staafmixer tot een gladde saus. Verwarm deze saus au bain marie, zonder te koken. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de gebakken krieltjes en wortel op warme borden. Leg de gepocheerde kabeljauw zonder laurier erop. Voeg het pocheervocht toe aan de saus. Serveer de saus bij de vis en garneer met de peterselie en een partje citroen.
Bereidingstip
Vervang de kabeljauw in dit recept door zalmfilet.
Voeg 1 eetlepel kappertjes toe aan de saus.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 550 kcal |
Koolhydraten | 37 g |
Eiwit | 40 g |
Vet Waarvan verzadigd |
31 g 14 g |
Vezels | 7 g |
Zout | 0,7 g |
- 500 gram bospenen (geschrapt, met loof)
- 3 eetlepels olijfolie
- 600 gram krieltjes (koelvers)
- 750 gram kabeljauwfilets
- 4 laurierblaadjes
- 100 milliliter droge witte wijn
- 125 gram rucola (grof gehakt)
- 2 eetlepels citroensap
- 250 kookroom of
- 250 milliliter crème fraîche
- 1 eetlepel platte peterselie (gehakt)
- 1 citroen (in partjes)