
Nagerecht
Gepocheerde peer met karamelsaus en amandel
4 personen
30 minuten
Op zoek naar een heerlijk nagerecht voor de koudere dagen? Bekijk dan dit recept!
Bereidingswijze
- Schil de citroen en snijd de schil in reepjes. Schil de hele peren maar laat de steeltjes eraan.
- Snijd een dun plakje van de onderkant zodat ze rechtop naast elkaar in een pannetje kunnen staan.
- Giet de wijn en 200 milliliter water erbij en voeg de suiker, het kaneelstokje en de citroenschilletjes toe.
- Laat de peren zachtjes met deksel tegen de kook aan circa 15 minuten garen tot ze beetgaar maar niet te zacht zijn. Laat ze iets afkoelen.
- Verwarm voor de saus zachtjes de boter, basterdsuiker en schenkstroop tot de suiker is opgelost.
- Laat iets afkoelen en roer dan de room en vanille-essence erdoor.
- Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin. Serveer de karamelsaus erover bestrooid met amandelen.
- 1 citroen (schoongeboend)
- 4 peren (stevig)
- 600 milliliter zoete witte wijn
- 75 gram suiker
- 1 citroen (schoongeboend)
- 4 peren (stevig)
- 600 milliliter zoete witte wijn
- 75 gram suiker
- 1 kaneelstokje
- 2 eetlepels geschaafde amandelen
- 50 gram boter
- 75 gram lichtbruine basterdsuiker
- 150 milliliter rietsuikerstroop of 150 milliliter schenkstroop
- 125 milliliter slagroom of 125 milliliter kookroom
- 1 theelepel vanille-essence