Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Gepofte aardappel met rozemarijn-kaastopping
Bijgerecht

Gepofte aardappel met rozemarijn-kaastopping

4 personen
45 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Gepofte aardappel met rozemarijn-kaastopping uit de oven is lekker, maar vanaf de barbecue zijn ze nog lekkerder door de rokerige smaak!

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Verpak de aardappels met schil in aluminiumfolie en leg 30-45 minuten tussen de hete kooltjes van de barbecue tot ze gaar zijn.
  3. Rooster intussen de pijnboompitten licht in een droge, hete koekenpan.
  4. Maal de rozemarijn, knoflook en pijnboompitten in een vijzel fijn met de olie en een snuf zeezout en peper.
  5. Roer de kaas erdoor en houd apart.
  6. Neem de aardappels uit het folie en snijd ze aan de bovenkant in.
  7. Knijp aan de zijkanten erin zodat het aardappelkruim een beetje loslaat van de schil en maak af met de rozemarijn-kaastopping.
  • 4 grote kruimige aardappels (schoongeboend)
  • 20 gram pijnboompitten
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 25 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
aardappelbarbecueBBQbijgerecht

Ook interessant

Recepten

BBQ-bruschetta van karakterbrood

Recepten

Surf & turf spies van de BBQ

Recepten

Spareribs van de BBQ met venkel-coleslaw en een...

Recepten

3x BBQ-worst in een broodje

Recepten

Geroosterde paprikamix met entrecote en...

Recepten

Varkenshaas met pistachenootjes, asperges en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?