
Bijgerecht
Gepofte aardappel met rozemarijn-kaastopping
4 personen
45 minuten
Gepofte aardappel met rozemarijn-kaastopping uit de oven is lekker, maar vanaf de barbecue zijn ze nog lekkerder door de rokerige smaak!
Bereidingswijze
- Steek de barbecue aan.
- Verpak de aardappels met schil in aluminiumfolie en leg 30-45 minuten tussen de hete kooltjes van de barbecue tot ze gaar zijn.
- Rooster intussen de pijnboompitten licht in een droge, hete koekenpan.
- Maal de rozemarijn, knoflook en pijnboompitten in een vijzel fijn met de olie en een snuf zeezout en peper.
- Roer de kaas erdoor en houd apart.
- Neem de aardappels uit het folie en snijd ze aan de bovenkant in.
- Knijp aan de zijkanten erin zodat het aardappelkruim een beetje loslaat van de schil en maak af met de rozemarijn-kaastopping.
- 4 grote kruimige aardappels (schoongeboend)
- 20 gram pijnboompitten
- 2 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 6 eetlepels olijfolie
- 25 gram Parmezaanse kaas (geraspt)