Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Bijgerecht

Gepofte aardappel met romanesco-kruidenroomvulling

4 personen
55 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Een klassieker en vaak geliefd aan tafel: de gepofte aardappel. Maak hem net wat specialer door zelf een heerlijke romanesco-kruidenroomvulling erbij te maken. Smakelijk!

Bereiding

  1. Prik de aardappels ca. 10 keer in met een satéprikker. Verpak ze in een stuk aluminiumfolie. Leg ze op de barbecue of tussen de kolen en gaar ze in ca. 45 minuten.
  2. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Leg de romanescoroosjes 1-2 minuten in het kokende water. Giet het af en laat de roosjes uitlekken.
  3. Meng de zure room met de roomkaas en klop dit los. Schep de bieslook, peterselie en romanescoroosjes erdoor. Voeg eventueel water of melk toe om het mengsel voldoende vloeibaar te maken. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Neem de gare aardappels uit de aluminiumfolie en snijd ze overlangs in. Zorg dat ze niet geheel open zijn. Schep er 2 volle eetlepels van de romanesco-kruidenroomvulling in.
  5. Voeg eventueel wat peterselie toe om het geheel af te maken.
  • 4 grote kruimige aardappels, goed gewassen
  • 100 gram romanesco, in kleine roosjes
  • 125 ml Melkan zure room
  • 100 gram roomkaas
  • 2 eetlepels bieslook, fijngesneden
  • 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
  • peper en zout
aardappelromanesco

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?