
Hoofdgerecht
Gepofte aardappels met paksoi, gorgonzola en walnoot
4 personen
70 minuten
De allerlekkerste producten uit Limburg, Brabant en Gelderland: dat zijn de streekproducten van Jan Linders. Echte helden, bereid of verbouwd door lokale telers, boeren, en leveranciers die we door en door kennen, met oog voor hun product en omgeving. In dit recept gebruiken we paksoi uit eigen streek!
Bereidingwijze
- Verwarm de oven voor op 220˚C.
- Prik de aardappels rondom een paar keer in en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Pof ze met de wortels en runderroast mee maar zet ze 10 minuten eerder dan de wortels in de voorverwarmde oven. Maakt u ze apart, zet ze dan 1 uur in de voorverwarmde oven. Of pof ze op de barbecue, inpakken in aluminiumfolie en 1 uur op de barbecue leggen tot ze gaar zijn.
- Als de aardappels gaar zijn deze overlangs halveren en de aardappel leeg lepelen.
- Prak de aardappel met de boter, kookroom, gorgonzola, paksoi en peper en zout.
- Vul de uitgeholde aardappelhelften met het aardappelmengsel.
- Je kunt ze zo serveren of de helften nog 4-5 minuten in de oven of op de barbecue zetten zodat de bovenkant goudbruin wordt. In beide gevallen vlak voor serveren met walnoten bestrooien.
Menu tip: Combineer dit gerecht bijvoorbeeld met onze Runderroast met geroosterde winterwortel, tijm en rozemarijn.
- 4 kleine of 2 grote pofaardappels
- 1 kleine paksoi, in repen
- 25 gram boter
- 3 eetlepels kookroom
- 60 gram gorgonzola
- 20 gram walnoten, grof gehakt
- peper en zout naar smaak