Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Pasen
  • Jan Linders
gepofte en hasselback aardappels
Bijgerecht

Gepofte en hasselback aardappelen

4 personen
60 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Twee heerlijke gerechten voor in het weekend of doordeweeks; gepofte en hasselback aardappelen. Erg lekker te combineren met groenten en een stukje vlees of vis.

Bereidingswijze

Gepofte aardappels

  1. Selecteer voor dit gerecht aardappels die ongeveer even groot zijn.
  2. Prik de schil van de aardappels hier en daar in met een satéprikker om openbarsten te voorkomen.
  3. Leg ze in een cirkel in de onafgedekte schaal.
  4. Gaar de aardappels in de magnetron circa 6 minuten op 800 Watt.
  5. Keer ze halverwege om.
  6. Laat de aardappels afgedekt of verpakt in aluminiumfolie nagaren.
  7. Kruis ze in en schep een vulling naar keuze (zie hieronder) erop.

Hasselback aardappels

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Klem 1 aardappel tussen 2 houten lepels of gebruik een keukentang.
  3. Snijd de aardappel om de 3-4 mm in, maar niet helemaal door.
  4. Doe hetzelfde met de andere aardappels.
  5. Leg de aardappels naast elkaar in een lage ovenschaal, met de inkepingen naar boven.
  6. Meng de olijfolie, knoflook, zout en peper en besprenkel de aardappels ermee.
  7. Bak de aardappels circa 45 minuten iets onder het midden van de oven.
  8. Meng de kaas met het paneermeel en bestrooi de aardappels ermee.
  9. Bak nog circa 5 minuten verder in de oven.
  10. Meng de crème fraîche met bieslook, zout en peper
  11. Serveer bij de hasselback aardappels.

 

 

  • 4 vastkokende aardappels (schoongeboend)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 75 gram pecorinokaas (geraspt) of
  • 75 gram gruyère (geraspt) of
  • 75 gram belegen boerenkaas (geraspt)
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 200 milliliter crème fraîche
  • 1 bosje verse bieslook (fijngehakt)
aardappelherfst

Ook interessant

Recepten

Blini’s met rundercarpaccio en pesto-roomkaas

Recepten

6 frisse smoothiebowls

Recepten

Gevuld karakterbrood met parmaham en salieboter

Recepten

Tagliata van Limousin biefstuk met salsa verde

Recepten

Pickled eitjes met gerookte zalm en ontbijtspek

Recepten

Asperges met burrata, kruim van parmaham en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-1.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-3.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-5.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-4.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-6.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?