
Hoofdgerecht
Geroerbakte kip met groente-mie
4 personen
20 minuten
Thais roerbakrecept met kipfilet en zelfgemaakte groente-mie! Bijzonder gerecht met pittige smaken. Lekker met rijst.
Werkwijze
- Schil de winterwortels met een kaasschaaf in de lengte in linten en snijd de linten in dunnere repen. Doe hetzelfde met de courgette. Zo ontstaat de groente-mie.
- Breng een grote pan met ruim water en zout aan de kook.
- Verwarm de olie in een wok en fruit de currypasta al roerend 1 minuut.
- Voeg de kipfilet toe en bak deze op een lage stand om en om gaar en bruin in circa 15 minuten.
- Blancheer intussen alle groente in één keer 30 seconden in het kokende water en giet ze af.
- Hussel de groente door elkaar met de olie en verdeel ze in mooie bergjes over 4 borden.
- Snijd de kipfilets in plakken en leg ze op de groenten.
- Bestrooi het gerecht met de pinda’s en koriander.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 325 kcal |
Koolhydraten | 13 g |
Eiwit | 30 g |
Vet Waarvan verzadigd |
15 g 2 g |
- 2 winterwortels (geschild)
- 1 courgette
- 1 eetlepel arachideolie of 1 eetlepel zonnebloemolie
- 2 eetlepels Thaise rode currypasta
- 400 gram kipfilets (in 4 stukken)
- 2 preien (in dunne reepjes)
- 1 eetlepel olie
- 50 gram ongezouten pinda’s of 50 gram ongezouten cashewnoten
- 6 takjes koriander (grof gehakt)