
Hoofdgerecht
Geroerbakte venkel met garnalen
4 personen
20 minuten
Bereidingswijze
- Kook de rijst. Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
- Voeg de venkel toe en fruit nog 10 minuten, tot de venkel beetgaar is en de uien zijn gekaramelliseerd.
- Dep de garnalen droog en zet de warmtebron hoger. Roerbak de garnalen met de rode peper 2 minuten mee tot de garnalen gaar zijn.
- Breng op smaak met de vissaus en bestrooi met het venkelgroen. Serveer met de rijst.
Bereidingstip
Vervang de garnalen in dit recept voor een vegetarische roerbakschotel door reepjes oesterzwam.
Wijnadvies
Een echte liefhebber van Chardonnay. Van Danie de Wet tot Park Villa, van Hardy’s tot Viña Maipo.
- 300 gram basmatirijst
- 2 eetlepels olie
- 2 rode uien (in dunne ringen)
- 3 venkelknollen (in dunne plakken, met loof)
- 300 gram diepvrieswokgarnalen (gepeld, ontdooid, rauw)
- 1 rode peper (in ringetjes)
- 2 eetlepels Thaise vissaus