Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Geroerbakte venkel met garnalen

4 personen
20 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Benodigdheden

  • keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst. Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  2. Voeg de venkel toe en fruit nog 10 minuten, tot de venkel beetgaar is en de uien zijn gekaramelliseerd.
  3. Dep de garnalen droog en zet de warmtebron hoger. Roerbak de garnalen met de rode peper 2 minuten mee tot de garnalen gaar zijn.
  4. Breng op smaak met de vissaus en bestrooi met het venkelgroen. Serveer met de rijst.

Bereidingstip

Vervang de garnalen in dit recept voor een vegetarische roerbakschotel door reepjes oesterzwam.

Wijnadvies

Een echte liefhebber van Chardonnay. Van Danie de Wet tot Park Villa, van Hardy’s tot Viña Maipo.

  • 300 gram basmatirijst
  • 2 eetlepels olie
  • 2 rode uien (in dunne ringen)
  • 3 venkelknollen (in dunne plakken, met loof)
  • 300 gram diepvrieswokgarnalen (gepeld, ontdooid, rauw)
  • 1 rode peper (in ringetjes)
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
garnalenvenkel

Ook interessant

Recepten

BBQ-bruschetta van karakterbrood

Recepten

Surf & turf spies van de BBQ

Recepten

Spareribs van de BBQ met venkel-coleslaw en een...

Recepten

3x BBQ-worst in een broodje

Recepten

Geroosterde paprikamix met entrecote en...

Recepten

Varkenshaas met pistachenootjes, asperges en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?