
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Geroosterde bloemkool met parmezaan
4 personen
55 minuten
Deze geroosterde bloemkool met parmezaan is een heerlijk bijgerecht voor bij het avondeten! Dit gerecht is makkelijk te maken en de oven in combinatie met de kaas maakt het super krokant. Ook lekker met geroosterde aardappels met tijm en mandarijn!
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Meng de olijfolie met de blaadjes van 4 takjes tijm en knoflook, giet dit over de bloemkool en meng goed door. Verspreid de bloemkoolroosjes over de bakplaat, bestrooi met zout en peper en rooster circa 20 minuten in de oven.
- Neem de bloemkool uit de oven en bestrooi met wat citroenrasp en de Parmezaanse kaas. Rooster nog eens 20 minuten totdat de kaas goudbruin is.
- Bestrooi de geroosterde bloemkool met de peterselie en garneer met de rest van de takjes tijm.
- Serveer de geroosterde bloemkool met parmazaan direct op tafel.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 235 kcal |
Koolhydraten | 8 g |
Eiwit | 12 g |
Vet Waarvan verzadigd |
16 g 5 g |
Vezels | 6 g |
Zout | 0,5 g |
- 4 eetlepels olijfolie
- 8 takjes tijm
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 grote bloemkool (in roosjes)
- 0.5 citroen (rasp)
- 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 1 handje peterselie (fijngehakt)