
Hoofdgerecht
Geroosterde broccoli met tabouleh
4 personen
70 minuten
Wist je dat tabouleh typisch Midden-Oosters is! Deze tabouleh wordt geserveerd met geroosterde bloemkool. Een heerlijk vegetarisch gerecht boordevol groente.
Je kunt hummus ook heel snel zelf maken. Maal 400 gram uitgelekte kikkererwten uit blik met 2 geperste teentjes knoflook, 2 eetlepels tahin (sesampasta) of sesamzaad, een snufje gemalen chilipeper en een snufje komijnpoeder in een keukenmachine fijn. Giet het sap van een halve citroen en 1 eetlepel olijfolie erbij. Breng op smaak met zout.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190ÂșC. Wrijf de broccoliroosjes in met 4 eetlepels olijfolie, de chilipeper, knoflook en tijm.
- Rooster in een ovenschaal circa 35 minuten in de oven. Lepel tussendoor de olie weer over de broccoli en keer de broccoli regelmatig in de oven.
- Bereid intussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de bulgur vervolgens met het citroensap, de munt, peterselie, koriander, komkommer, tomaat, ui, olijven en rest van de olijfolie.
- Verdeel de hummus over borden en spreid uit. Schep de tabouleh op de hummus en verdeel de broccoli erover. Lekker met naanbrood.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 640 kcal |
Koolhydraten | 41 g |
Eiwit | 15 g |
Vet Waarvan verzadigd |
44 g 5 g |
Vezels | 12 g |
Zout | 1,3 g |
- 1 grote broccoli (in roosjes) of 2 kleine broccoli (in roosjes)
- 7 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel chilipepervlokken
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 theelepel tijm
- 100 gram bulgur of 100 gram couscous
- 2 eetlepels citroensap
- 1 bosje munt (fijngehakt)
- 2 bosjes peterselie (fijngehakt)
- 1 bosje koriander (fijngehakt)
- 0.5 komkommer (in kleine blokjes)
- 4 tomaten (in blokjes)
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 12 groene olijven (grof gehakt)
- 2 bakjes hummus