
Hoofdgerecht, Lunch
Geroosterde cote de boeuff met chili-jam
2 personen
45 minuten
Barbecueën kan lekker langzaam en rustig aan, maar bijvoorbeeld ook gewoon doordeweeks wanneer je wat minder tijd hebt. Probeer deze heerlijke broodjes met cote de boeuff eens! Smakelijk!
Bereidingswijze
- Meng de ingrediënten voor de marinade, voeg zout en peper toe en wrijf de marinade in het vlees. Laat circa 20 minuten afgedekt marineren buiten de koelkast.
- Steek de barbecue aan en laat op temperatuur komen, ondertussen maken we de chili-jam op het fornuis.
- Verhit voor de chili-jam de olie en fruit hierin de ui 2-3 minuten. Voeg de knoflook en rode peper toe en fruit nog 3 minuten.
- Roer het sinaasappelsap, de honing en ketchup erdoor en stoof 2-3 minuten. Serveer de jam warm of koud.
- Laat de côte de boeuff op de BBQ dichtschroeien en bruin worden. Zet het rooster dan hoger en laat rustig gaar worden tot de kerntemperatuur 57 graden is. Keer het vlees om voor een gelijke garing. Neem het vlees van de BBQ, dek het af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
- Snijd het vlees in repen en serveer met de chili-jam en rucola op het brood.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 645 kcal |
Koolhydraten | 52 g |
Eiwit | 41 g |
Vet Waarvan verzadigd |
29 g 10 g |
Vezels | 5 g |
Zout | 0,7 g |
- cote de boeuff a 700 gram
- 1 stokbrood (gehalveerd) of
- 2 hamburgerbroodjes
- 1 handje rucola
- voor de marinade:
- 1 citroen (rasp en sap)
- 2 teentjes knoflook (gehakt)
- 0.5 theelepel gedroogde oregano
- 0.5 theelepel komijnzaad (gekneusd) of
- 0.5 theelepel komijnpoeder (djinten)
- voor de saus:
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 rode pepers (fijngehakt, zonder zaadjes)
- 1 sinaasappel (sap)
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels tomatenketchup