
Hoofdgerecht
Geroosterde groente met feta en walnotendressing
4 personen
60 minuten
Bijzonder ovengerecht met geroosterde groente en feta. Wordt op smaak gebracht met een heerlijke walnotendressing. Lekker met een glas Merlot!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ÂșC. Verdeel de aardappels, wortel, broccoli en spruitjes over een grote bakplaat.
- Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie, breng op smaak met zout en peper en rooster circa 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.
- Rooster intussen de walnoten in een droge, hete koekenpan. Mix in een blender 100 gram walnoten met 4 eetlepels olijfolie, de azijn, knoflook, honing en 100 ml water tot een romige dressing.
- Voeg eventueel wat extra water toe om de dressing te verdunnen. Breng op smaak met zout en peper.
- Neem de groente uit de oven. Voeg de boerenkool toe aan de bakplaat, besprenkel met de overige olie en rooster nog 10 minuten, totdat de boerenkool knapperig is en de overige groenten goudbruin.
- Besprenkel de groente met de walnotendressing. Verbrokkel de feta erover en bestrooi met de overige walnoten.
Wijnadvies
Geroosterde groente gaan samen met wit en rood. Een glas Merlot van Grand Sud bijvoorbeeld!
- 750 gram vastkokende aardappels (in parten)
- 3 wortels (geschrapt, in stukken)
- 1 broccoli (in roosjes)
- 250 gram spruitjes (gehalveerd)
- 8 eetlepels olijfolie
- 150 gram walnoten
- 4 eetlepels wittewijnazijn
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 eetlepel honing
- 150 gram boerenkool (panklaar)
- 200 gram feta