
Bijgerecht
Geroosterde groente uit de oven
4 personen
40 minuten
Gesponsord artikel
Heerlijk recept voor geroosterde groente uit de oven. Een gemakkelijk recept met veel uit eigen streek!
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 210 ºC.
- Was alle groenten (schillen is niet nodig, behalve de ui) goed schoon onder koud water en laat ze uitlekken.
- Snijd de groenten in gelijke stukken en verdeel ze in een ovenslee. Besprenkel met olie en bestrooi met grof gehakte tijm en rozemarijn.
- Bestrooi vervolgens met JOZO fijn zout en peper of de JOZO zout en peper mix en rooster de groenten in ca. 30 minuten gaar.
Schep ze halverwege een keer om.
- JOZO (03-variant) fijn met jodium of JOZO zout en peper mix
- olijfolie
- ½ bosje tijm en rozemarijn
- 2 middelgrote pastinaken
- 250 g wortels (evt. regenboog peen)
- 1 venkel
- 300 g bieten (evt. gele, rode en choggia biet)
- 300 g pompoen
- 200 g romanesco (groene torentjes bloemkool)
- 2 rode ui
- eventueel zwarte peper