Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht, Salades

Geroosterde kabeljauw met peultjes-radijssalade

4 personen
30 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Lekkere kabeljauwfilet met een heerlijke herfstsalade, gemaakt van peultjes en radijs.

Werkwijze

  1. Verdeel de kabeljauw in 4 porties. Boen de limoen schoon. Rasp de schil en pers de vrucht.
  2. Bestrijk de kabeljauw met 1 eetlepel limoensap en laat dit 10 minuten intrekken.
  3. Schil de nectarines en verdeel deze in stukken. Pureer de nectarine met de rest van het limoensap en roer de limoenrasp, bosui en rode peper erdoor.
  4. Kook voor de salade de peultjes 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
  5. Meng de radijs met de peultjes en de munt. Verwarm de sojasaus met de honing, azijn en sesamolie. Giet dit over de peultjes en radijsjes en zet de salade apart.
  6. Verhit een grillpan. Bestrijk de vis met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  7. Rooster de vis in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar. Keer de vis maar één keer om.
  8. Serveer de vis met de salade en de nectarinesaus, bestrooid met koriander.
  • 600 gram kabeljauwfilets (vers) of 600 gram kabeljauwfilets (diepvries)
  • 1 limoen
  • 2 nectarines
  • 1 lente-/bosui (in smalle ringen)
  • 1 rode peper (in stukjes, zonder zaadjes)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels verse koriander (gehakt)
  • 200 gram peultjes
  • 1 bos radijsjes (in plakjes)
  • 2 eetlepels munt (gehakt)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel witte wijnazijn of 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel sesamolie
kabeljauwpeultjesradijs

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?