Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Geroosterde bloemkool
Bijgerecht

Geroosterde kerriebloemkool

4 personen
70 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Wil je ook nog een gezond gerecht eten tijdens de barbecue? Dan is deze geroosterde kerriebloemkool een ideaal recept. Rooster de bloemkool in 1 uur gaar op de barbecue.

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Breng een grote pan water met zout aan de kook.
  3. Verwijder de bladeren van de bloemkool en laat de kool in het kokende water zakken. Laat op middelhoge stand 5 minuten koken.
  4. Neem uit het water en laat goed uitlekken.
  5. Leg de bloemkool in een ovenschaal en roer de kerriepoeder en de olijfolie door elkaar.
  6. Bestrijk de bloemkool hiermee, zet op het barbecuerooster en sluit het deksel.
  7. Rooster in circa 1 uur gaar. Bestrijk de kool elk kwartier met de afdruipende olie.
  • 1 grote bloemkool
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
barbecueBBQBBQ-groentebloemkoolkerrie

Ook interessant

Recepten

Varkenshaas met pistachenootjes, asperges en...

Recepten

Zalm-tandoorispiesjes

Recepten

Asperge ‘Caesar’

Recepten

Tortilla met garnalen-ananassaté

Recepten

Surf & turf spies van de BBQ

Recepten

Gegrilde asperges met chorizo en salsa verde

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?