
Hoofdgerecht
Geroosterde kip met chimichurri en groene asperges
4 personen
30 minuten
Eens een keer iets anders proberen met kipfilet? Geroosterde kip uit de oven is super lekker! Maak het hoofdgerecht af met zelfgemaakte chimichurri en groene asperges en je hebt binnen 30 minuten een heerlijke maaltijd op tafel gezet.
- Kook de rijst. Verwarm de oven voor op 200ÂșC.
- Bestrijk de kipfilets rondom met 2 eetlepels olie, leg in een ovenschaal en rooster in de oven in circa 30 minuten goudbruin. Voeg de laatste 10 minuten de asperges toe.
- Pureer intussen de kruiden met de peper, knoflook, limoenrasp, -sap, azijn en de rest van de olie tot een gladde saus.
- Giet deze saus over de kipfilets en serveer de geroosterde kip met chimichurri met de asperges en rijst.
Wijnadvies
Park Villa Chardonnay heeft het sappige van de kip en verfrist de chimichurri.
- 250 gram basmatirijst
- 4 kipfilets
- 7 eetlepels olijfolie
- 500 gram groene asperges
- 0.5 bosje koriander
- 0.5 bosje peterselie
- 1 eetlepel oregano
- 0.5 groene peper of
- rode peper
- 3 teentjes knoflook
- 1 limoen (uitgeperst, schil geraspt)
- 2 eetlepels rodewijnazijn