
Borrelhapje, Hoofdgerecht
Geroosterde kipspiesjes met baharat
4 personen
25 minuten
Voorbereiden
Snijd de kipfilet in blokjes. Meng met de knoflook, citroensap, yoghurt, tomatenpuree, baharat, oregano, gember, zout, peper en een scheutje zonnebloemolie. Schep goed door en laat minimaal 2 uur marineren. Dit kan ook een dag van tevoren.
Bereidingswijze
- Week houten spiesen in water om verbranden te voorkomen. Rijg de kipblokjes aan de spiesen en rooster in een hete grillpan of op de barbecue in 12-15 minuten bruin en gaar. Keer regelmatig. Lekker met pitabrood en hummus.
Bereidingstip
Baharatkruiden zijn in grotere supermarkten verkrijgbaar. Of maak zelf: meng 4 theelepels paprikapoeder, 3 theelepels peper, 1 theelepel kaneel, 3 theelepel korianderpoeder, 2 theelepel komijn poeder, 1 theelepel kruidnagelpoeder en 1 theelepel kardemompoeder. Bewaar in een afgesloten potje.
- 1 kilogram kipdijfilet of 1 kilogram kipfilet
- 4 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 5 eetlepels citroensap
- 200 milliliter Griekse yoghurt
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel baharat
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 0.5 theelepel gemberpoeder (djahé)
- zonnebloemolie of arachideolie