Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Borrelhapje, Hoofdgerecht

Geroosterde kipspiesjes met baharat

4 personen
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Op zoek naar lekkere spiesjes voor op de BBQ? Deze kipspiesjes zijn dan precies wat je zoekt! Probeer deze kipspiesjes eens met baharatkruiden en geniet van dit heerlijke recept!

Benodigdheden

  • 12 spiesen of
  • 12 satéprikkers
  • grillpan of
  • barbecue

Overige tijden

  • 120 minuten marineertijd

Voorbereiden

Snijd de kipfilet in blokjes. Meng met de knoflook, citroensap, yoghurt, tomatenpuree, baharat, oregano, gember, zout, peper en een scheutje zonnebloemolie. Schep goed door en laat minimaal 2 uur marineren. Dit kan ook een dag van tevoren.

Bereidingswijze

  1. Week houten spiesen in water om verbranden te voorkomen. Rijg de kipblokjes aan de spiesen en rooster in een hete grillpan of op de barbecue in 12-15 minuten bruin en gaar. Keer regelmatig. Lekker met pitabrood en hummus.

Bereidingstip

Baharatkruiden zijn in grotere supermarkten verkrijgbaar. Of maak zelf: meng 4 theelepels paprikapoeder, 3 theelepels peper, 1 theelepel kaneel, 3 theelepel korianderpoeder, 2 theelepel komijn­ poeder, 1 theelepel kruidnagelpoeder en 1 theelepel kardemompoeder. Bewaar in een afgesloten potje.

  • 1 kilogram kipdijfilet of 1 kilogram kipfilet
  • 4 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 5 eetlepels citroensap
  • 200 milliliter Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel baharat
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 0.5 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • zonnebloemolie of arachideolie
BBQkipspies

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?