
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Geroosterde maiskolf
4 personen
40 minuten
Voorbereiden
Steek de barbecue aan.
Bereiden
- Verwijder de eventuele bladeren en draden van de maiskolven. Smelt de boter met chili- of paprikapoeder en peterselie.
- Leg de maiskolven in het midden van een dubbel stuk aluminiumfolie.
- Meng de Parmezaanse kaas en het limoensap door de gesmolten boter en bestrijk de maiskolven hiermee rondom.
- Vouw het folie rond de kolven en draai de uiteinden dicht. Rooster de pakketjes 20-25 minuten op de barbecue. Keer af en toe om.
- 4 maiskolven
- 150 gram boter
- 1 theelepel chilipoeder of
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 2 eetlepels peterselie (gehakt)
- 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 1 limoen (sap)