
Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht
Geroosterde pompoen met chorizo
4 personen
60 minuten
Deze geroosterde pompoen met chorizo is een heerlijk gerecht, geschikt als hoofdgerecht, bijgerecht of zelfs bij de borrel! Zeker het proberen waard.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Hussel de pompoen en chorizo op de bakplaat om met 2 eetlepels olijfolie en rooster in de oven in 35 minuten goudbruin.
- Draai de parten pompoen halverwege om.
- Kook intussen de rijst.
- Maal de ingrediënten voor de saus met 1 eetlepel olie fijn in een keukenmachine en breng op smaak met zout en peper.
- Leg de pompoen en chorizo eventueel op een schaal en sprenkel de saus erover.
- Serveer de geroosterde pompoen met chorizo met de rijst en de rest van de saus.
Wijnadvies: bij geroosterde pompoen past een krachtige rode wijn, zoals de Sensi Chianti, beschikbaar bij jouw Jan Linders.
- 1 grote pompoen (in parten)
- 250 gram chorizo (in blokjes)
- 3 eetlepels olijfolie
- 250 gram rijst
- 2 bosjes koriander (grof gehakt)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 groene peper (grof gehakt)
- 3 lente-/bosuitjes (grof gehakt)
- 1 groene paprika (in blokjes)
- 0.5 rode paprika (in blokjes)
- 1 limoen (sap)