
Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Geroosterde pompoensoep met shiitake en sesam
4 personen
25 minuten
Typische herfstsoep met pompoen en een Oosters tintje door de shiitake en sesam. Heerlijk!
Werkwijze
- Verwarm de oven op de grillstand.
- Spreid de stukken pompoen uit over een bakblik en schep ze om met de olie, zout en peper, ui en knoflook.
- Giet er een paar lepels water omheen en rooster de pompoen hoog in de oven in circa 15 minuten bruin en gaar.
- Schep alles over in een pan en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook, laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken en pureer de soep.
- Bak de plakjes shiitake in een beetje olie op hoge stand aan beide kanten bruin.
- Schep de soep in borden en verdeel de shiitakes en sesam erover.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 95 kcal |
Koolhydraten | 5 g |
Eiwit | 3 g |
Vet Waarvan verzadigd |
7 g 1 g |
- 500 gram pompoenen (geschild, in stukken)
- 100 gram shiitakes (in plakjes)
- 2 eetlepels olijfolie
- grof zeezout
- 1 ui (in stukken)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 400 milliliter kippenbouillon van tablet (warm)
- 1 eetlepel sesamzaad (geroosterd)