
Bijgerecht
Geroosterde witte kool met sinaasappel en pistache
4 personen
40 minuten
Deze geroosterde witte kool is het perfecte vegetarische gerecht voor de koude dagen. Ook lekker bij vlees of kip.
Overige tijden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rasp de schil van 1 sinaasappel.
- Schil de sinaasappels dik tot het vruchtvlees zichtbaar wordt en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op.
- Klop het sinaasappelsap met de sinaasappelrasp, olie en tijm door elkaar en schep de witte kool erdoor.
- Breng op smaak met zout en peper en spreid uit over een bakplaat.
- Rooster de kool in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
- Schep tussendoor een paar keer om.
- Bestrooi de kool de laatste 5 minuten van de oventijd met de pistachenoten.
- Neem uit de oven en schep de sinaasappelpartjes erdoor.
- Lekker bij vlees of kip.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 205 kcal |
Koolhydraten | 17 g |
Eiwit | 8 g |
Vet Waarvan verzadigd |
9 g 1 g |
- 2 sinaasappels
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel verse tijm (gerist)
- 1 witte kool (in grove stukken)
- 25 gram pistachenoten (gepeld, grof gehakt)