Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Geroosterde zalm met remouladesaus
Hoofdgerecht

Geroosterde zalm met remouladesaus

4 personen
20 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Vis en remouladesaus is een gouden combinatie. De geroosterde zalm is lekker zout en de remouladesaus maakt het lekker zurig.

Bereidingswijze

  1. Spoel de zalm onder koud water en dep goed droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper. Laat staan tot later gebruik.
  2. Meng de ingrediënten voor de saus en breng op smaak met zout en peper.
  3. Doe de verse friet in de frituurpan op 180 graden
  4. Rooster de zalm op de huid op de barbecue in 5-7 minuten gaar. Zet eventueel het deksel van de barbecue erop om uitdrogen te voorkomen.
  5. Serveer de zalm met de remouladesaus. Lekker met friet en een groene salade.

 

Voedingswaarde p.p.
Energie 365 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
7 g
Vezels 0 g
Zout 0,8 g
  • 4 zalmfilets
  • 200 gram verse friet
  • 100 gram zure room of 100 gram kwark
  • 50 gram mayonaise
  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 kleine zoetzure augurken (fijngehakt)
  • 0.5 bosje dille (fijngehakt)
  • 0.5 citroen (rasp en sap)
barbecueBBQfrietRemouladezalm

Ook interessant

Recepten

Varkenshaas met pistachenootjes, asperges en...

Recepten

Zalm-tandoorispiesjes

Recepten

Asperge ‘Caesar’

Recepten

Tortilla met garnalen-ananassaté

Recepten

Surf & turf spies van de BBQ

Recepten

Gegrilde asperges met chorizo en salsa verde

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?