
Hoofdgerecht
Geroosterde zalm met remouladesaus
4 personen
20 minuten
Vis en remouladesaus is een gouden combinatie. De geroosterde zalm is lekker zout en de remouladesaus maakt het lekker zurig.
Bereidingswijze
- Spoel de zalm onder koud water en dep goed droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper. Laat staan tot later gebruik.
- Meng de ingrediënten voor de saus en breng op smaak met zout en peper.
- Doe de verse friet in de frituurpan op 180 graden
- Rooster de zalm op de huid op de barbecue in 5-7 minuten gaar. Zet eventueel het deksel van de barbecue erop om uitdrogen te voorkomen.
- Serveer de zalm met de remouladesaus. Lekker met friet en een groene salade.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 365 kcal |
Koolhydraten | 3 g |
Eiwit | 26 g |
Vet Waarvan verzadigd |
28 g 7 g |
Vezels | 0 g |
Zout | 0,8 g |
- 4 zalmfilets
- 200 gram verse friet
- 100 gram zure room of 100 gram kwark
- 50 gram mayonaise
- 1 sjalot (gesnipperd)
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 kleine zoetzure augurken (fijngehakt)
- 0.5 bosje dille (fijngehakt)
- 0.5 citroen (rasp en sap)