
Hoofdgerecht
Gestoofd rundvlees met kruidnagel, laurier en pruimen
4 personen
25 minuten
We weten allemaal dat het tijd kost om heerlijk stoofvlees op tafel te zetten, maar dat hebben we er graag voor over. Dit stoofpotje met bokbier en honing laat je versteld staan!
Bereidingstijd
- 25 minuten bereidingstijd
- 150 minuten stooftijd
Werkwijze
- Bestrooi het vlees met zout en peper en schud het om met de bloem zodat alle stukjes bedekt zijn.
- Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin het vlees in porties om en om bruin.
- Doe dan al het vlees bij elkaar in de pan en voeg kruidnagels, laurier, bier en honing toe. Laat aan de kook komen en zet de warmtebron dan laag.
- Laat het vlees met deksel op de pan in circa 2,5 uur gaar worden.
- Voeg het laatste half uur de pruimen toe en laat het vocht zonder deksel iets inkoken.
- Lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree en alle soorten groente.
 Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 620 kcal |
Koolhydraten | 25 g |
Eiwit | 52 g |
Vet Waarvan verzadigd |
33 g 12 g |
- 1 kilogram runderriblap (in stukken)
- 1 eetlepel bloem
- 4 eetlepels boter of
- 4 eetlepels vloeibaar bakproduct
- 4 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 1 flesje bokbier
- 2 eetlepels honing
- 100 gram zwarte pruimen zonder pit