
Hoofdgerecht
Gestoofde linzen met wortel en aardappelpuree
4 personen
30 minuten
Ook zonder vlees of vis kun je een heerlijk stoofgerecht maken. Proef de smaken van de herfst in deze vegetarische stoofschotel met gestoofde linzen met wortel en aardappelpuree.
- 800 gram wortels (gehalveerd)
- 6 eetlepels olijfolie
- 4 theelepels tijm
- 6 teentjes knoflook (geperst)
- 1 eetlepel venkelzaad of
- 1 eetlepel venkelpoeder
- 3 rode uien (gesnipperd)
- 200 gram gedroogde linzen
- 100 milliliter rode wijn
- 600 milliliter groentebouillon
- 1 kilogram aardappel (geschild, in blokjes)
- 300 milliliter melk
- 200 milliliter room
- 150 gram boter (koud, in blokjes)
- 4 eetlepels peterselie (fijngehakt)