Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
gestoofde linzen met wortel en aardappelpuree
Hoofdgerecht

Gestoofde linzen met wortel en aardappelpuree

4 personen
30 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Ook zonder vlees of vis kun je een heerlijk stoofgerecht maken. Proef de smaken van de herfst in deze vegetarische stoofschotel met gestoofde linzen met wortel en aardappelpuree.

Bereidingwijze

  1. Blancheer de wortels 5 minuten in kokend water met zout.
  2. Verwarm de oven voor op 210ºC.
  3. Giet de helft van de olie over de wortels met de helft van de tijm, helft van de knoflook, venkelzaad en peper.
  4. Rooster circa 20 minuten in de oven tot de wortels goudbruin en gaar zijn.
  5. Keer halverwege om.
  6. Verhit intussen de rest van de olie in een soeppan en fruit de ui, overige tijm en knoflook.
  7. Voeg de linzen toe.
  8. Giet de wijn erbij en roer door tot het vocht is opgenomen.
  9. Giet de bouillon erbij en kook de linzen op een lage stand gaar.
  10. Giet de linzen af en verwijder de tijm.
  11. Kook intussen de aardappels in circa 15 minuten gaar.
  12. Verhit de melk en room.
  13. Giet de aardappels af en stamp tot een gladde puree.
  14. Giet de romige melk erbij en roer glad.
  15. Roer de blokjes boter erdoor.
  16. Schep de linzen op een bord.
  17. Schep de aardappelpuree erop en leg de wortels op de puree.
  18. Bestrooi de gestoofde linzen met wortel en aardappelpuree met de peterselie.

Bereidingstip: kook de linzen op een lage- tot middelhoge stand zodat je ze niet kapot kookt.

  • 800 gram wortels (gehalveerd)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 4 theelepels tijm
  • 6 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 eetlepel venkelzaad of
  • 1 eetlepel venkelpoeder
  • 3 rode uien (gesnipperd)
  • 200 gram gedroogde linzen
  • 100 milliliter rode wijn
  • 600 milliliter groentebouillon
  • 1 kilogram aardappel (geschild, in blokjes)
  • 300 milliliter melk
  • 200 milliliter room
  • 150 gram boter (koud, in blokjes)
  • 4 eetlepels peterselie (fijngehakt)
linzenstoofgerechtvegavegetarischwortel

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?