
Bijgerecht
Gestoofde prei en tomaat
4 personen
30 minuten
Op zoek naar een gezond bijgerecht? Deze gestoofde prei en tomaat smaken heerlijk en zijn laag in calorieën! Probeer ze eens met onze tomaat en prei uit eigen streek!
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie en bak hierin de stukken prei, knoflook en gedroogde tijm op een lage stand een paar minuten om en om.
- Roer de tomatenpuree en tomaatjes erdoor en bak een paar minuten mee. Blus af met de wijn en breng alles aan de kook.
- Zet de warmtebron laag en laat circa 20 minuten stoven zonder deksel op de pan. Breng op smaak met zout en peper. Garneer de gestoofde prei en tomaat met wat takjes tijm.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 130 kcal |
Koolhydraten | 10 g |
Eiwit | 3 g |
Vet Waarvan verzadigd |
6 g 1 g |
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 preien (gewassen, in stukken van 5 cm) uit eigen streek
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 2 theelepels tomatenpuree
- 10 tros-cherrytomaten (in kwarten) uit eigen streek
- 200 milliliter witte wijn
- verse tijm (om te garneren)