Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Gestoomde rabarber met gember-ijs
Nagerecht

Gestoofde rabarber met gember-ijs

4 personen
30 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Rabarber met ijs is dé perfecte combinatie voor een origineel en lekker toetje. Het zure van de rabarber is lekker bij het zoete van het ijs. In een handomdraai zet je deze lekkere gestoofde rabarber met gember-ijs op tafel. Kijk hier voor meer gerechten met rabarber.

Bereidingswijze

  1. Neem het ijs uit de diepvries zodat het iets zachter wordt. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Verdeel de rabarber over de ovenschaal. Smelt de boter met de basterdsuiker en giet dit over de rabarber. Maal wat peper erover.
  3. Zet de rabarber circa 15 minuten in het midden van de oven. De rabarber moet zacht zijn, maar niet te gaar en vezelig. Schep de rabarber halverwege om en bedruip met het stoofvocht.
  4. Hak de helft van de basilicumblaadjes grof en pureer ze met de suiker niet helemaal fijn in de blender. Meng de gembersnippers met 2 eetlepels gembersiroop door het ijs.
  5. Schep bollen van het gember-ijs en serveer met de gestoomde rabarber. Bestrooi de rabarber met een beetje basilicumsuiker en garneer met basilicumblaadjes.
Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 71 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
18 g
Vezels 4 g
Zout 0,3 g
  • 1 liter vanille-ijs
  • 750 gram rabarber (in stukken, ca. 8 cm)
  • 75 gram boter
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 bosje basilicum
  • 75 gram suiker
  • 75 gram gembersnippers op siroop (grof gehakt)
ijsrabarberStreekstreekproductenuit eigen streekzomer

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?