
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Gestoomde prei met sinaasappel-basilicumolie
4 personen
25 minuten
Prei kun je op eindeloos veel manieren bereiden; in de soep, salade, door pannenkoeken of als bijgerecht. Dit recept voor gestoomde prei met sinaasappel-basilicumolie is ideaal als bijgerecht bij het diner.
Benodigdheden
- stoommand, stoombloem of stoomoven
- rasp
Werkwijze voor gestoomde prei
- Maak de prei schoon en snijd in stukken van 8-10 cm. Stoom de prei in een stoommand boven een pan of in de stoomoven in 10 min. gaar (zie tip).
- Boen intussen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Hak de basilicum fijn. Meng de sinaasappelrasp en de basilicum door de olijfolie.
- Leg de prei op een schaal. Verdeel er de sinaasappel-basilicumolie over en bestrooi met (chili)peper naar smaak.
Vaneigenbodem.nl is dé plek waar je alles te weten komt over de mooiste versproducten van eigen bodem. Ontdek hier alles over de seizoenen en hoe je onze dagelijks verse groenten en fruit het beste kunt bewaren en laat je inspireren met lekkere recepten.
- 800 g prei uit eigen streek
- 1 sinaasappel
- 1 takje basilicum
- 3 el olijfolie extra vierge
- (chili)peper met molen