
Lunch, Nagerecht, Ontbijt
Gevulde appel met havermout en noten
4 personen
50 minuten
Heerlijk als dessert of als tussendoortje: Gevulde appel met havermout en noten. Deze gevulde appels zijn ideaal voor elk moment van de dag.
Overige tijden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de kapjes van 4 appels en hol ze van binnen uit. Snijd het vruchtvlees zonder het klokhuis fijn en meng met de havermout, het kaneelpoeder, de dadels en de noten.
- Zet de appels in een ovenschaal en vul ze met het notenmengsel. Bak in de oven in 25-30 minuten gaar en goudbruin. Serveer de appels warm. Lekker met Griekse yoghurt of vanille-ijs.
- 4 appels
- 2 eetlepels havermout
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 2 dadels (fijngehakt, zonder pit)
- 2 eetlepels gemengde noten (fijngehakt)