
Bijgerecht
Gevulde bietjes en rode uien
4 personen
65 minuten
Deze gevulde bietjes en rode uien zijn heerlijk! Een bijgerecht met een Italiaanse touch. Wist je dat je op deze manier ook tomaten of courgettes kunt vullen? Deze groente hoef je niet eerst voor te koken.
- Snijd de bieten horizontaal doormidden en zet ze op met water dat de bietjes net bedekt. Kook in circa 30 minuten beetgaar, giet af en laat afkoelen. Snijd de uien horizontaal doormidden en haal de binnenste ringen eruit.
- Snipper deze uienringen fijn en bewaar voor later gebruik. Zet de halve uien op de bodem van een pan en giet de rode wijn erbij. Vul aan met water tot de uien net onder staan
- Voeg een snuf zout en het laurierblaadje toe en kook de uien op een lage stand zonder deksel in circa 20 minuten zacht. Giet af en laat afkoelen. Hol de bieten gedeeltelijk uit met een kleine lepel en houd dit binnenste van de biet apart. Zet de uitgeholde bieten en uien om en om in de ovenschaal. Rooster de boterhammen zonder bruin te worden en snijd de korst eraf. Laat afkoelen en verkruimel fijn.
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verhit de olie en fruit hierin de gesnipperde ui 4 minuten.
- Houd 1 eetlepel tijmblaadjes apart en voeg de rest van de fijngehakte Italiaanse kruiden en knoflook toe. Fruit nog 1 minuut mee.
- Voeg de tomatenblokjes en mosterd toe en stoof 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Schep de helft van het broodkruim erdoor en vul de bietjes met deze vulling. Bestrooi met de rest van het broodkruim en wat tijmblaadjes.
- Pureer het bietenvruchtvlees met de mascarpone, een snuf zout en peper en vul de rode uien met deze vulling. Bestrooi de vulling met de pijnboompitten. Bak de gevulde groente circa 25 minuten in het midden van de oven.
- 4 middelgrote rauwe bieten, geschild
- 4 grote rode uien, geschild
- 100 ml rode wijn
- 1 laurierblaadje
- 2 witte boterhammen
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- ½ bosje gemengde Italiaanse kruiden, blaadjes fijngehakt
- 2 tomaten, zonder zaadjes en in kleine blokjes
- 1 tl mosterd
- 2 el mascarpone
- 2 el pijnboompitten
- ovenschaal, ingevet