
Hoofdgerecht
Courgette gevuld met zalm en prei
4 personen
25 minuten
Gerechten smaken nóg lekkerder als de ingrediënten uit eigen streek komen! Zo ook deze gevulde courgette met zalm en prei uit eigen streek! Probeer ook eens met tonijn uit blik in plaats van met gerookte zalm. Of neem gorgonzola in plaats van mozzerella voor een krachterige smaak.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de hele courgettes 6-7 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over.
- Halveer de courgettes in de lengte en schep het vruchtvlees eruit. Leg de courgettes in de ovenschaal.
- Verhit de olie en bak hierin de prei 3-4 minuten. Schep de oregano en zalm erdoor en breng op smaak met peper. Verdeel het mengsel over de courgettehelften.
- Leg de plakjes mozzarella erop en giet de kookroom erover.
- Gaar de courgettes circa 10 minuten in het midden van de oven. Kook intussen de tagliatelle. Serveer de gevulde courgette met de pasta.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 630 kcal |
Koolhydraten | 69 g |
Eiwit | 32 g |
Vet Waarvan verzadigd |
24 g 10 g |
- 2 courgettes
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 preien (in ringen)
- 1 eetlepel oregano of
- 1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden
- 200 gram gerookte zalm (in reepjes)
- 125 gram mozzarella (in plakken)
- 125 milliliter kookroom
- 300 gram tagliatelle