
Bijgerecht, Borrelhapje, Lunch, Ontbijt
Gevulde eieren
12 personen
15 minuten
Gevulde eieren zijn áltijd een goed idee en mogen niet ontbreken tijdens Pasen of bij een borrel! Hoe traditioneel ze ook zijn, ze blijven lekker. Probeer eens één van deze unieke vullingen: nét wat anders en verrassend lekker!
Bereidingswijze
- Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken en pel ze.
- Halveer de eieren in de lengte en schep de eidooiers in een kommetje. Prak het eigeel fijn en meng met de mayonaise en mosterd tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep het mengsel in een spuitzak en spuit de vulling in de holtes van de eieren.
Variatietips voor een verrassende vulling:
- Gevulde eieren met guacamole
Voeg het vruchtvlees van een halve avocado en 2 eetlepels limoensap toe aan het eimengsel en pureer met een staafmixer glad. Spuit het mengsel in de eieren en bestuif met cayennepeper. - Gevulde eieren met augurk-dille
Roer 1 eetlepel fijngehakte augurkjes en een handje fijngehakte dille door het eimengsel. Spuit het mengsel in de eieren en garneer met dille. - Gevulde eieren met chili-uitjes
Roer 1 eetlepel zoete chilisaus door het eimengsel. Spuit het mengsel in de eieren en bestrooi met gefrituurde uitjes. - Gevulde eieren met gado gado
Roer 1 eetlepel pindakaas en 1 eetlepel sojasaus door het eimengsel. Spuit het mengsel in de eieren en bestrooi met kroepoek en lente-ui. - Gevulde eieren Aziatisch
Roer 1 eetlepel sojasaus, 1 theelepel sesamolie en 1 fijngehakte bosui door het eimengsel. Spuit het mengsel in de eieren en bestrooi met sesamzaad. - Gevulde eieren kip-bieslook
Roer 50 gram fijngehakte gerookte kip en een handje fijngehakte bieslook door het eimengsel. Spuit het mengsel in de eieren en garneer met bieslook. - Gevulde eieren jalapeño-bacon
Bak 4 plakken bacon goudbruin en knapperig en hak fijn. Roer 1 eetlepel fijngesneden jalapeño’s (potje) en de helft van de bacon door het eimengsel. Spuit het mengsel in de eieren en garneer met de rest van de bacon. - Gevulde eieren biet-limoen
Voeg 50 gram gekookte biet toe aan het eimengsel en pureer met een staafmixer glad. Spuit het mengsel in de eieren en bestrooi met limoenrasp. - Gevulde eieren Italiaans
Roer 50 gram fijngehakte zongedroogde tomaatjes en een handje fijngehakte basilicum door het eimengsel. Spuit het mengsel in de eieren. - Gevulde eieren zalm-dille
Roer 50 gram fijngehakte gerookte zalm en een handje dille door het eimengsel. Spuit het mengsel in de eieren en garneer met dille.
Bereidingstip
Heb je geen spuitzak? Schep dan met een theelepel het mengsel in de holtes.
- 6 vrije uitloopeieren uit eigen streek
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel mosterd