
Hoofdgerecht
Gevulde flensjes
6 personen
55 minuten
Overheerlijke gevulde flensjes op Hawaïaanse basis. Perfect om in de lente stemming te komen.
Voorbereiding
Meng de bloem met 1/2 theelepel zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en breek hierin de eieren. Voeg de melk in gedeelten toe en roer tot een glad beslag. Meng de gesmolten boter erdoor en laat het beslag afgedekt 30 minuten rusten.
Bereidingswijze voor gevulde flensjes
- Verhit de olie en bak hierin de ham, peper en ananas 3 minuten. Houd apart.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Giet hierin een dun laagje beslag en draai met de pan zodat de hele bodem bedekt is. Bak circa 2 minuten op middelhoge stand, keer het flensje om en bak nog 1 minuut.
- Verdeel wat van het hammengsel over de helft van het flensje en bestrooi met kaas. Vouw het flensje dicht en leg het op een warme schaal. Bak verder tot alles op is en bestrooi de flensjes met peterselie.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 495 kcal |
Koolhydraten | 40 g |
Eiwit | 28 g |
Vet Waarvan verzadigd |
24 g 12 g |
- 250 gram bloem (gezeefd)
- 3 eieren
- 500 milliliter melk
- 25 gram boter (gesmolten) en
- 25 gram boter (om in te bakken)
- 2 eetlepels arachideolie
- 200 gram rauwe hammen (in smalle reepjes)
- 1 rode peper (fijngehakt, zonder zaadjes)
- 300 gram ananassen (in kleine blokjes)
- 200 gram belegen kaas (geraspt)
- 1 eetlepel platte peterselie (gehakt)