
Hoofdgerecht
Gevulde kipfilet op z’n Italiaans met spinazie
4 personen
40 minuten
Spinazie barst van de vitaminen en mineralen. Zo zit er bijvoorbeeld heel veel vitamine K in, wat goed is voor de opbouw in je botten. Ook is spinazie rijk aan anti-oxidanten en is zeer goed voor je immuunsysteem.
Spinazie hoeft maar heel kort gekookt worden; 1 minuutje is al genoeg. Je kunt de groente echter ook heel goed rauw eten in een salade of smoothie. Dan blijven alle voedingsstoffen behouden.
Bereiden
- Maak met een scherp, puntig mes een inkeping in de dikke kant van de kipfilets. Beweeg het mes voorzichtig in de filets heen en weer. Er ontstaat nu een holte die gevuld kan worden.
- Snijd de zongedroogde tomaten in zeer kleine stukjes. Meng de tomaat, fijngehakte kruiden en Parmezaanse kaas door elkaar. Voeg aan dit mengsel de knoflook uit de knijper toe.
- Vul de kipfilets met dit mengsel en druk het met een wijsvinger goed aan. Sluit de inkeping in de kipfilets met behulp van een cocktailprikker.
- Was de spinazie en laat uitlekken.
- Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets in ongeveer 20 minuten gaar. Draai de kipfilets halverwege de baktijd om. Strooi er zout en peper over.
- Kook de spinazie in iets gezouten water gaar. Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Schep met behulp van een ijsbolletjestang ballen van de spinazie en leg die op de borden. Leg de kipfilets ernaast.
Smakelijk!
- 4 enkele (maïs)kipfilets
- 1 eetlepel zongedroogde tomaten
- 4 eetlepels fijngehakte verse kruiden (peterselie, tijm, oregano, salie enz.)
- 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
- 1 teen knoflook
- 1500 g (verse) spinazie
- 20 g boter
- 2 eetlepels olijfolie
- zout
- peper