
Hoofdgerecht
Gevulde paprika’s met geroosterde groente
4 personen
10 minuten
Ben je op zoek naar een vegetarisch recept dat in een mum van tijd op tafel staat? Probeer dan zeker eens deze gevulde paprika’s met geroosterde groente!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Meng het broodkruim met de helft van de knoflook, de kappertjes, olijven, tomaten, peterselie en de helft van de olijfolie. Vul de paprika’s hiermee en leg op een bakplaat.
- Meng de courgette, wortel, rode ui, krieltjes, de rest van de knoflook en overige olijfolie in een ovenschaal. Zet de ovenschaal en bakplaat met paprika’s in de oven en rooster in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Schep de groenten in de ovenschaal halverwege de baktijd om.
- Voeg zodra de geroosterde groente klaar zijn de azijn en mosterd toe en schep om. Serveer direct met de gevulde paprika’s.
Overige tijden
- 4 rode puntpaprika’s
- 150 gram panko of 150 gram broodkruim
- 5 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 3 eetlepels kappertjes (fijngehakt)
- 4 eetlepels groene olijven (fijngesneden)
- 2 tomaten (in blokjes)
- 1 bosje peterselie (fijngehakt)
- 100 milliliter olijfolie
- 2 kleine courgettes (in blokjes) of 1 grote courgette (in blokjes)
- 2 wortels (in blokjes)
- 3 rode uien (in kwarten)
- 500 gram krieltjes
- 2 eetlepels appelazijn of 2 eetlepels azijn
- 1 eetlepel mosterd