
Hoofdgerecht
Gevulde puntpaprika’s uit de oven
4 personen
35 minuten
Lekker vegetarisch met puntpaprika en tomaat in de hoofdrol. Zin in wat meer variatie? Voeg dan in plaats van de feta, wat ansjovis of tonijn uit blik toe.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de paprika’s in de lengte door en verwijder de zaadlijst.
- Leg ze met de open kant naar boven in een ingevette ovenschaal.
- Maal de tomaten met de rest van de ingrediënten in de keukenmachine tot een grof mengsel en vul hier de paprika’s mee.
- Bak de paprika’s in de voorverwarmde oven in circa 20 minuten gaar en mooi bruin.
Smakelijk!
Voedingswaarden:
Calorieën | Vet | Verzadigd vet | Eiwitten | Koolhydraten |
245 kcal | 12 g | 5 g | 8 g | 23 g |
- 4 rode puntpaprika’s
- 4 tomaten (in blokjes, zonder zaadjes)
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 4 eetlepels platte peterselie
- 4 sneeën witbrood (zonder korst)
- 2 eetlepels groene olijven (zonder pit)
- 100 gram feta (verkruimeld)
- 2 eetlepels olijfolie