
Hoofdgerecht
Gevulde puntpaprika’s uit de oven
4 personen
35 minuten
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met tomaat, ui en feta is een heerlijk gezond gerecht!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de paprika’s in de lengte door en verwijder de zaadlijst.
- Leg ze met de open kant naar boven in een ingevette ovenschaal.
- Maal de tomaten met de rest van de ingrediënten in de keukenmachine tot een grof mengsel en vul hier de paprika’s mee.
- Bak de paprika’s in de voorverwarmde oven in circa 20 minuten gaar en mooi bruin.
Variatie
In plaats van feta ook lekker met ansjovis of tonijn uit blik.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 245 kcal |
Koolhydraten | 23 g |
Eiwit | 8 g |
Vet Waarvan verzadigd |
12 g 5 g |
- 4 rode puntpaprika’s
- 4 tomaten (in blokjes, zonder zaadjes)
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 4 eetlepels platte peterselie
- 4 sneeën witbrood (zonder korst)
- 2 eetlepels groene olijven (zonder pit)
- 100 gram feta (verkruimeld)
- 2 eetlepels olijfolie