
Hoofdgerecht
Gevulde varkensfilet met een Melvita Bloemenhoning-glace
4 personen
60 minuten
Gesponsord artikel
Gevulde varkensfilet met ei en salie, afgemaakt met een heerlijk zoete glace van Melvita Bloemenhoning.
Werkwijze
- Smelt de helft van de boter in een pan, voeg de ui toe en laat deze glazig worden.
- Roer de salie, broodkruimels en geraspte citroenschil erdoor en breng dit op smaak met zout en zwarte peper.
- Roer het ei door het mengsel zodat het een geheel wordt.
- Snijd de varkensfilets in de lengte in, maar snijd ze niet helemaal door. Doe de vulling in een van de filets en leg de andere filet er bovenop.
- Rek de plakken bacon op, met behulp van de achterkant van een mes, en rol deze om de varkensfilet heen.
- Bind de varkensfilet vast met slagerstouw of steek er cocktailprikkers.
- Verhit de olie en de resterende boter in een braadpan met deksel.
- Voeg hier de varkensfilets, de aardappelen en de wortel aan toe. Braad dit gedurende 15 minuten.
- Voeg de prei en de paprika’s toe, doe de deksel op de pan en laat dit 30 minuten meestoven tot het vlees en de groenten net gaar zijn.
- Meng ondertussen de honing, het citroensap en de mosterd door elkaar en giet dit over het vlees en de groenten.
- Breng op smaak met zout en peper en bak nog 5-10 minuten mee tot het goudbruin is.
Bron Melvita
- 2 varkensfilets
- 8 plakken bacon
- 450 gr kleine aardappelen, gehalveerd
- 2 wortels (in stukken gesneden)
- 1 prei, in grove ringen gesneden
- 2 rode paprika’s, in dikke repen gesneden
- 1 ui, fijn gesnipperd
- 1 el gehakte verse salie
- 75 gr broodkruimels
- Geraspte schil van een 1/2 citroen
- 1 losgeklopt ei
- 2 el zonnebloemolie
- 50 gr boter
- 2 el Melvita Bloemenhoning
- 2 el citroensap
- 2 el Dijonmosterd
- Versgemalen zout en peper naar smaak